Geschiedenis

GESCHIEDENIS VAN VISSER

Het ontstaan van Visser gaat terug tot het jaar 1904. De heer Gosse Visser begon een wagenmakerij in Witmarsum. De activiteiten bestonden uit het maken en repareren van houten landbouwwagens en andere landbouwgereedschappen.

Douwe Visser

In 1933 nam Douwe Visser het bedrijf over van zijn vader. Naast landbouwwagens werden er ook carrosserieën gemaakt. Ook cabines en laadbakken op kale chassis en gesloten bestelwagens. In de moeilijke 30-er jaren probeerde Douwe Visser op allerhande manieren iets bij te verdienen. Met een oude auto deed hij taxiritten en hij begon met de bijenteelt (uiteindelijk wel 50 volken). De honing verkocht hij.

Vlak na de WO II importeerde hij assen voor landbouwwagens uit de VS die bij de productie van de wagens gebruikt werden.

“Wagens maken om transport te vergemakkelijken en verlichten”.

Uiteindelijk richtte Visser zich omstreeks 1950 volledig op transportbanden die aangedreven werden met elektromotoren en soms door benzinemotoren. Andere producten waren de mobiele hooitransporteurs. Dit noemde men vroeger een Jacobsladder. De eerste versie hiervan was een vaste opstelling. Die stond in een hooischuur en reikte op een steile manier tot in de nok van het dak.

“Een verplaatsbare variant hiervan ontwikkelden wij.” Deze mobiele transporteurs werden een succes.

De agrarische en de industriële sector waren toen al de twee belangrijkste afzetkanalen van het bedrijf dat was verhuisd naar een groter terrein in Bolsward. Onder de rook van de bekende watertoren van de stad werd een fabriekshal geplaatst.

De heer Visser overleed in juni 1965 door een tragisch verkeersongeval. Visser werd toen overgenomen door de toenmalige accountant met aan het bewind Dhr. H. Veldman als bedrijfsleider. In 1977 werd Visser door Dhr. J. de Boer gekocht. Er was in de periode vanaf 1977 altijd volop werk en al gauw ontstond de behoefte aan meer fabrieksruimte.

Foto's geschiedenis

Het bedrijfspand in 1960

In 1980 werd de tweede bedrijfshal in gebruik genomen. Bij deze gelegenheid werd (één jaar na dato) tevens het 75 jarig jubileum van Visser uitgebreid gevierd. De felicitaties waren er ook van de toenmalige burgemeester van Bolsward Dhr. Mulder.

Door uitbreiding van Visser werd er in 1992 een derde hal gebouwd en in 2002 een vierde, zoals de huidige situatie is. Op 18 juni 2004 werd het honderd jarig bestaan feestelijk gevierd en wordt er uitgekeken naar de volgende mijlpaal van 125 jaar.

 

Pagina delen:

Waarom kiezen voor Visser Bolsward?

  • Volledige ontzorging
  • Maatwerk
  • Flexibel
  • Met ons krijgt u een band
Offerte aanvragen
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Contact opnemen